Край на Мондиала за Неймар
Край на Мондиала за Неймар / снимка: БГНЕС, архив

Световното първенство по футбол в Бразилия приключи за голямата звезда на домакините Неймар поради контузия, предадоха световните агенции, като се позоваха на лекаря на Селесао Родриго Ласмар.

Нападателят има фрактура на третия прешлен на гърба и няма да се възстанови не само за полуфинала, но дори и за евентуален финал на Селесао.

Пред болницата във Форталеза, където е приет футболистът, десетки фенове се събраха, за да подкрепят своя любимец.

"Тази травма не изисква операция, но трябва да се носи специална шина и да се прави терапия. Няма как да кажем сега срок за възстановяване, вероятно ще отнеме няколко седмици, но няма начин той да играе в оставащите мачове от Световното," заяви Родриго Ласмар, лекарят на Бразилия.

"Сега ще обездвижим гърба му и ще се придържаме към консервативното лечение. Ще се опитаме да облекчим болката и да го върнем бързо," добави медикът, цитиран от Gong.bg.

В болницата е направена томография, за да покаже проблема. Все още не е ясно дали Неймар ще може да се прибере със съотборниците си в базата на Селесао.

Бразилският нападател получи удар с коляно в гърба от колумбийския защитник Хуан Сунига в 88-ата минута на четвъртфинала от Мондиала между двата отбора, спечелен от домакините с 2:1. Неймар напусна терена на носилка.

Това е изключително тежък удар за бразилския национален отбор и за цялата страна, която възлагаше на Неймар своите надежди за шеста световна титла.

Още спортни новини четете в Gong.bg