Костова и Димитрова ще се присъединят към лагера на баскетболистките ни
Костова и Димитрова ще се присъединят към лагера на баскетболистките ни / netinfo

Зорница Костова и Екатерина Димитрова ще се присъединят към националния отбор на България по баскетбол за жени на днешната тренировка в Самоков.

Това заяви за БТА старши треньорът Николай Боруков. Двете получиха леки разтежения на лагера в Белмекен, който приключи миналия петък. "До тук подготовката върви нормално, според моите очаквания. Натоварванията на Белмекен бяха тежки за някои от момичетата и леки разтежения получиха Костова и Димитрова. В събота и неделя отборът почива, а от днес до 24-ти юли имаме двуразови тренировки в Самоков", каза Боруков.

От днес отборът е в Самоков, а Зорница Костова и Екатерина Димитрова трябва да подновят тренировки. "На 24-ти пътуваме за Чехия като на 25-ти и 26-ти имаме контроли с домакините, които се класираха за олимпийските игри в Пекин. На 27-ми пътуваме за Словакия, където имаме мачове с националния отбор на страната на 29-ти и 30-ти юли. На 31-ви се връщаме в България и продължаваме подготовка в Самоков", добави Боруков.

За Чехия ще пътуват 12 националки, а днес към тима ще се присъединят четирите девойки, които участваха на европейското първенство за жени до 20 години в Италия. Това са Анета Митева, Мария Цанкова, Димана Макариева и Жаклин Златанова.

"Подготовката ще продължи с 16 състезателки, но четирите момичета, които участваха на европейското първенство до 20 години, няма да пътуват за Чехия, тъй като е имат няколко дневна почивка", каза още старши треньорът на женския национален отбор на България.