Калдерон: Правилно уволних Капело
Калдерон: Правилно уволних Капело / netinfo
Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон смята, че решението му да уволни Фабио Капело, който изведе тима до титлата, е било правилно. Босът говори още за селекцията и за края на галактическата политика, която се водеше на Сантяго Бернабеу.

„Това беше рисковано и не лекомислено решение” – каза Калдерон – „Мадрид трябва да печели трофеи, като играе добре. Това беше причината за промяната.”

„Искам още веднъж да изразя моята увереност, че ние бяхме прави, когато назначихме Шустер. Това обаче не беше смяна на треньора, а пълна смяна на плана. Ние направихме революция.”

„Съставът сега е много различен като възраст и като манталитет. Ние сформирахме един от най-добрите отбори в Европа, а не сме просто колекция от големи имена.”

„През лятото напазарувахме много добре. Тези, които ни критикуваха сега трябва да ни поздравят. Някои хора казват, че не сме подписали с галктикос, но това не е вярно.”

„Подписахме с големи играчи, но отстранихме галактико културата, която позволяваше на някои играчи да правят неща, които не са позволени на други. Това разделяше състава, създаваше спорове. Не харесвахме тази ситуация, затова я променихме”, обясни Калдерон.