Гран При на Монако от Формула 1 на живо по Diema Sport този уикенд
Гран При на Монако от Формула 1 на живо по Diema Sport този уикенд / снимка: БГНЕС

Почитателите на високите скорости имат възможност отново да се потопят в света на Формула 1 чрез ефира на Diema Sport и онлайн платформата Gong Play. Този път улиците на Монако ще се превърнат в новата Арена за Мерцедес, Ферари, Уилямс и останалите, а зрителите ще могат да проследят квалификацията в събота, 23 май, от 15.00 ч. и самия старт в неделя, 24 май, със същия начален час.

Състезанието в Княжеството е едно от емблематичните в календара на кралските гонки, като за първи път се провежда през далечната 1929 година. Дългото 3,34 километра трасе има собствен чар заради тесните завои и честата денивелация, които правят битката за позиции преди самия старт още по-важна.

През миналия сезон Нико Розберг триумфира пред своя съотборник Люис Хамилтън, което обаче породи доста търкания помежду им най-вече заради стореното от германеца в квалификацията. Дори сега британецът все още смята, че партньорът му е напуснал умишлено трасето, за да бъдат развети жълтите флагове и така да бъде прекъснат опитът му за бърза обиколка, която може би щеше да е с цената на така желания пол позишън.

В исторически план най-много победи на трасето има легендарният Айртон Сена, който печели цели шест пъти. С пет успеха втората позиция делят Греъм Хил и Михаел Шумахер.

Не пропускайте квалификацията в Монако в събота, 23 май, от 15.00 ч. и самия старт в неделя, 24 май, със същия начален час в ефира на Diema Sport и Gong Play.