Градев: Случаят „Георги Хирстов” вече се гледа в Лозана
Градев: Случаят „Георги Хирстов” вече се гледа в Лозана / netinfo

Мениджърът Георги Градев, който защитава правата на Ботев Пловдив по казуса „Георги Христов”, заяви пред Гонг, че делото вече се разглежда в спортния съд в Лозана, въпреки че днес собственикът на Левски Тодор Батков коментира, че Христов ще подпише своя договор със „сините” веднага след като отборът се завърне от подготвителния си лагер в Австрия.

„Делото е факт от днес и е заведено под номер 1600 в Лозана. Поставени са срокове на Георги Христов и Българския футболен съюз, които са следните: до четвъртък, 17 юли до 12 часа средно европейско време БФС и футболистът са приканени да отговорят дали са съгласни процедурата да бъде извършена по бърз маниер и до 25 юли трябва двете страни да дадат отговор на нашата молба за временна отмяна за решението на БФС, като спортният съд в Лозана ще се произнесе в периода 28 и 30 юли”, категоричен бе Градев.

„Пак казвам, че делото е факт от днес следобяд. Предполагам, че господин Батков не е добре запознат с този нов елемент. Мисля, че не са го уведомили навреме. Началото на делото е оповестено както пред БФС, така и пред Лъчезар Танев, който представлява футболиста”, допълни мениджърът.

„Ако не са съгласни съдът в Лозана ще се съобрази и с нашето и с тяхното становище и ще прецени кое е по-валидно и по-важно и ще вземе собствено решение в периода 28 и 30 юли”, каза още Градев.

Той сподели също, че ако съдът в Лозана се произнесе в полза на Ботев, то правата на футболиста няма да бъдат спрени, но автоматично той отново става футболист на пловдивчани.

Чуйте цялото интервю с Градев в прикачения аудиофайл.