Гибона: Имаме си обеца на ухото, трябва ни уважение
Гибона: Имаме си обеца на ухото, трябва ни уважение / netinfo
„Няма ключови мачове,” каза за Гонг от Матсумото капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов и предупреди: „Искам да напомня, че на Европейското ключови бяха мачовете с Италия и Полша и не се класирахме във финалната четворка. Това е обецата на ухото, с която трябва да започнем тази Световна купа. Няма ключови мачове, всички са такива. Може да се очаква и някоя изненада. Мач за мач, и всеки противник трябва да се гледа сериозно с респект и уважение, защото ако не уважаваш един противник, както стана на Европейското с Финландия, то може това да ти се отрази зле. Не трябва да делим съперниците на силни и слаби, защото от мача с всеки може да вземеш един брой точки. Това трябва да внимаваме основно. Един мач няма да разреши изхода за квотите”.

Относно временно състояние и мотивация Гибона е спокоен: „Всичко е наред, няма контузии. Това е най-важното. От тази гледна точка започваме добре, поне се опазихме. Дано и до края да е така, защото всички момчета ще ни трябват. При 11 мача поред, много важна ще бъде и скамейката. На Световното бяхме в най-добро състояние, защото имахме време да се подготвим. Никой от отборите няма да бъде в същото високо състояние, както на Световното. Това не означава, че ще има слаби мачове или няма да има хубав волейбол. Издръжливостта, пейката и нужната сработка, която със сигурност липсва, ще бъдат основните разлики. Не е лесно винаги да търсиш необходимата нова мотивация и това може да се окаже проблемът на повечето отбори. Япония няма с какво да ме изненада. Това, което очаквахме, това заварихме”.

Малко след като стана ясно, че в 12-те не попада посрещачът Костадин Стойков и той трябва да се върне у нас, Константинов коментира: „Мартин обяви, че последното решение на треньорите е да оставят четирима центрове и освобождават Коцето Стойков. Не искам да коментирам и взимам отношение за треньорското решение. Това е треньорска преценка, може би заради дългия маратон, а това е и поста, на който най-трудно се издържа, и до момента, включително и на Европейското имахме проблеми. Според мен решаващо е било, да се подсигурят с четирима центрове, защото те са в добро състояние и така ще ни бъде по-лесно”.

„Не наблюдавам дали испанците са дошли, засякохме се с американците. Утре и в другиден ще гледаме видео с Испания,” завърши капитанът на волейболистите ни от Япония.