Фъргюсън: Изненадах се, че Ливърпул даде 20 милиона за Кийн
Фъргюсън: Изненадах се, че Ливърпул даде 20 милиона за Кийн / netinfo
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън започна да подгрява феновете за предстоящото в събота дерби срещу Ливърпул.

Фъргюсън изрази учудването си от фактът, че колегата му Рафа Бенитес е похарчил сериозна сума пари за нападателя на Тотнъм Роби Кийн, вместо да използва средствата за купуване на играчи в други зони на терена.

През миналия сезон в атаката на мърсисайдците капитанът Стивън Джерард успешно се подвизаваше зад Фернандо Торес, като двамата се представиха впечатляващо и вкараха общо 51 гола.

„Голямата изненада беше, че Ливърпул плати 20 милиона за Кийн”, заяви сър Алекс относно летните трансфери на Острова и коментира ситуацията със сериозно увеличената финансова мощ на съгражданите от Манчестър Сити:

„Не мога да бъда разтревожен. Винаги има предизвикателства във футбола. Преди няколко години това беше Челси, преди това беше Арсенал.”

„Откъдето и да дойдат предизвикателствата, те просто трябва да се приемат. Ние имаме добър състав. Работихме много години, за да създадем тима, който имаме”, каза още Алекс Фъргюсън.