Футболът и сексът лошо се съчетават на Световното
Футболът и сексът лошо се съчетават на Световното / netinfo

Два дни преди закриването на Мондиал 2006 проститутките в Германия са големите губещи, оплакаха се от синдиката на жриците на любовта в Берлин, Лайпциг, Мюнхен и Кьолн. Според тяхното проучване, търсенето на плътски удоволствия е било два пъти по-ниско от предварителните очаквания.

Световното първенство по футбол винаги е бил едно от най-печелившите предприятия в туристическата индустрия. Хиляди любители на футбола от цял свят се стичат в страната-домакин. И когато туристите пристигат, за да си прекарат добре времето, да се позабавляват, тогава за работещите в този отрасъл, настава истинска жътва. А когато домакинът е Германия, никой не би трябвало да има забележки.

Секс-индустрията не прави изключение. Една от най-прогресивните страни в Европа, Германия е легализирала проституцията. Очакванията бяха мъжете, които са основната фенска маса, да обърнат сериозно внимание и на момичетата от домовете за удоволствия. Два дни преди края на Мондиала обаче това няма нищо общо с истината.

Артемис - съдържателка на бордей, който се намира в непосредствена близост до Олимпийския стадион в Берлин, е очаквала по 500 души на ден. В действителност в заведението й са влизали два пъти по-малко. Всъщност Артемис се радва и на това, тъй като други конкуренти от бранша са регистрирали по-малък оборот и от нея. Освен това, никой не е създавал проблеми - тя няма оплаквания от хулиганско поведение.

"Ние сме много доволни. При нас нямаше абсолютно никакво напрежение. За нас това бяха леки дни, доста от момичетата си починаха. Добре е, че този турнир все още не е завършил. Освен това, никоя от нашите дами не е пострадала по никакъв начин", коментира пред агенция АП представилата се за мениджър на бардака Ванеса.

Организаторите на Световното първенство обявиха преди старта на мачовете, че страната ще бъде посетена от 1 милион души. Два дни преди края на турнира се оказва, че цифрата е повече от два пъти по-голяма.

"Въпреки многото хора тук, повишаване на търсенето на секс-услуги не се наблюдава. Това означава, че хората обичат футбола повече от секса или пък са дошли за да гледат мачове, а не за секс. Както виждате, бирата е в ръката на мъжа постоянно - значи вкусовете са такива", предполага шефът на департамент "Нравствена полиция" в Кьолн Бернхард Джан.

Всъщност имало е информации в големите германски градове, че понякога жените в определени заведения не са достигали и мъжете са чакали на опашка. Но не всички публични домове в Германия са официално регистрирани, макар че преди старта на първенството властите поискаха да вкарат всички проститутки в регистър, за да бъдат по-достъпни при контрол. Особено трудно е да бъдат обхванати хубавиците от Източна Европа, Балканите и гастролиращи латинокрасавици и африканки.

"Разочарована съм. Тук мъжете изобщо не ме поглеждат, същото като в САЩ. Те не правят ли секс изобщо? Имала съм толкова малко клиенти, че ще ми се смеят, като се прибера в Ла Пас", твърди Сурия, 28-годишна боливийка с дълга до кръста коса, облечена в зелено потниче и къси панталонки. Тя стои на една улица пред стадиона в Хамбург и закачливо си търси компания сред феновете на Украйна преди мача с Италия. "Тези момчета са бели като мляко и са много сладки. Но предпочитат да си говорят и да пият, отколкото да прекарат приятни моменти с мен", чуди се разочарованата Сурия.

Дали обаче Световното първенство е най-подходящото събитие за плътски удоволствия, е доста спорно. От доста време психолози, лекари и социолози се опитват да установят зависимостта между футбола, желанието и сексуалната активност. Мондиал 2006 дава своя принос в това отношение - вероятно вече ще се търси зависимост между платената любов и посещенията на стадионите. /БТА/