Джангъра: Най-вероятно Несебър ще се бори за А група
Джангъра: Най-вероятно Несебър ще се бори за А група / netinfo
Спряганият за треньор на Несебър Николай Русев – Джангъра даде специално интервю за Gong.bg. Той сподели, че ако застане начело на клуба ще направи всичко възможно, за да може отборът да се върне в А група.

- Г-н Русев, кога научихте, че има вероятност да оглавите отново Несебър?

- Аз научих непосредствено след приключването на първия полусезон. Имаше такива сондажи. Бяхме провели няколко предварителни разговори, но изчаквах, защото това е нещо сериозно и сега вече разговорите са в напреднала фаза.

- Панайот Горов обаче има договор с клуба.

- С Панайот Горов се видяхме днес за първи път тази година за една минута. В добри отношения сме. Нямаме противоречия с него, нямам нищо против момчето.

- Феновете си задават въпроса „Кой ще води първата тренировка на Несебър?”. Все пак ще е куриоз, ако и вие, и г-н Горов излезете да водите занятието в понеделник?

- Този въпрос е хубаво да го зададете на клубната управа.

- Във футболните среди се говори, че ви връщат Вас, за да вкарате пак отбора в „А” група. Готов ли сте да поемете тази отговорност?

- Тя задачата не е никак лека. Несебър е добър отбор. По темата „А” група още не сме разговаряли, но ако управата реши да гоним тази цел, аз ще дам всичко от себе си. Знаете, аз съм роден в Несебър, тук съм израснал, местен съм. Свързан съм с този отбор и като състезател, и като треньор. След като проведем разговор с ръководството, тогава мога да говоря по този въпрос.

- Носят се слухове, че двата клуба – Несебър и Черноморец /Нс/ ще си партнирате, ще си обменяте играчи, ако Вие бъдете назначен за треньор. Има ли нещо вярно?

- Разбира се, че може. От това по-хубаво няма – Несебър да има два отбора. В единия да се обиграват юноши във „В” група и когато са готови, да се привличат в първия отбор. На 100 процента, ако аз съм старши треньор, ще се вземат играчи от този отбор в първия тим на Несебър.

- Почти е сигурно, че Вие наистина ще бъдете назначен за старши треньор. Няма как да не сте мислил за зимна подготовка, лагери, контроли, защото Панайот Горов вече има начертани планове за контроли.

- Всеки треньор си прави плановете. Аз първо ще огледам контролите на колегата Горов. Имам други виждания, но трябва да разгледам списъка и чак тогава мога да коментирам.

- В тази връзка, предполагам още не можете да кажете дали ще има нови и напуснали състезатели?

- Не. Мисля, че на този етап няма да има напуснали.

- Мислил ли сте кои ще са Ви помощници?

- В близките два-три дни това ще ми е работата.