Две честитки за Младенов в мрежата на Локомотив Пд
Две честитки за Младенов в мрежата на Локомотив Пд / netinfo
ЦСКА отбеляза по подобаващ начин 51-та годишнина на старши треньора Стойчо Младенов – с победа 2:0 над Локомотив Пд. Лидерът в първенството бе по-добрият отбор и заслужено стигна до успеха в срещата от 24-я кръг на А група. Двете попадения за домакините отбелязаха Удоджи и Йордан Тодоров през второто полувреме.

Още в началните минути на мача домакините имаха шанса да стигнат до гол в мрежата на Стоян Ставрев. Последователно Кирил Котев, а след това и Емил Гъргоров пропиляха по една възможност. Малко по-късно отборът на ЦСКА имаше претенции да дузпа за нарушение срещу Неи, но реферът Асен Николов не отсъди такава. Преди почивката Емил Гъргоров получи добра възможност да даде преднината на своя отбор, но това така и не се случи, а двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Повечето от събитията, които си заслужават да бъдат отбелязани станаха през второто полувреме.

В 51-та минута бразилецът Неи пропиля дузпа в полза на червените, след като прати топката по земята в аут. Реферът Асен Николов посочи бялата точка при спорно положение и падане в наказателното поле на Удоджи. Бурните протести на железничарите не промениха решението на съдията, който вече бе посочил бялата точка.

След изпусната възможност, армейците се мобилизираха и почти не позволиха на своя съперник да играе с топката, поне докато не падна първият гол в срещата. В 57-та минута Удоджи стреля от границата на наказателното поле, топката се удари в гърба на играч от Локо Пд и се оказа в мрежата на Стоян Ставрев.

Само пет минути след това ЦСКА реши мача с още едно попадение. В 62-та Йордан Тодоров пое топката извън наказателното поле, продължи напред и удвои преднината за червените, което се оказа достатъчно за трите точки в мача.

След това домакините продължиха с натиска. Въпреки предприетите от Драган Канатларовски смени, пловдивчани не успяха да покажат нещо повече от няколко опита да стигнат до попадение, които обаче бяха далеч от целта.

Така с този успех ЦСКА остава едноличен лидер в класирането на А група с 62 точки, с 10 повече от втория – Левски, който постигна класическа победа над Видима Раковски. Локо Пд пък е на 9-то място с 33 точки.

Президентът на клуба Александър Томов не пропусна да честити рождения ден на Стойчо Младенов с огромен букет преди мача, футболистите го сториха с два гола в мрежата на Локо Пд, а феновете с плакат - „ЧРД, Екзекуторе”.