Дариха Пини и баскетболистите с българското знаме
Дариха Пини и баскетболистите с българското знаме / netinfo
Националният селекционер по баскетбол Пини Гершон получи символичен подарък от президента на родната федерация Михаил Михов. 56-годишният израелец, чийто дядо е роден в България се сдоби с българския флаг, също както и всички членове от треньорския му щаб и играчите.

Михов изгледа днешното занимание на баскетболистите ни в зала „Универсиада”, а след него заедно с капитана на представителния ни тим Тодор Стойков подписаха договорите на националите за предстаящите евроквалификации през август и септември.

„Гершон допринася изключително много именно за този дух, за които говорех преди”, заяви босът на родната баскет-централа.

„Сумата, която състезатели получават за подготовката е малко завишена от преди. Имаме минимална отборна премия за класиране, която е 50000 лева, но засега конкретна сума всъщност не е определена”, каза още Михаил Михов.

Капитанът на мъжкия ни състав по баскетбол Тодор Стойков пък коментира, че обстановката и атмосферата в тима са отлични. „Всеки се опитва да се докаже. Ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си”, добави Стойков.