Чавдар Янков забит на пейката
Чавдар Янков забит на пейката / netinfo
Българският национал Чавдар Янков ще остане на резервната скамейка в утрешното гостуване на неговия Хановер срещу Карлсруе. Мачът е първи от програмата на втория кръг в Бундеслигата.

Треньорът на Хановер Дитер Хекинг призна на последната пресконференция, че ще направи цели четири промени в титулярния състав, в сравнение с двубоя срещу Хамбургер, загубен с 0:1.

Защитниците Винисиус и Михаел Тарнат, както и халфът Ян Розентал са контузени и няма да могат да вземат участие в срещата. На мястото на „Тане” в титулярната единайсеторка ще играе Сьорен Халфар.

„Сьорен тренира много мотивирано. Нямам никакви притеснения за него”, заяви Хекинг.

Освен това специалистът призна, че възстановения от контузия Франк Фаренхорст ще замени Дариуш Журав в центъра на отбраната, а Алтин Лала ще заеме мястото на Чавдар Янков.

„За тази позиция има голяма конкуренция. Смятам обаче, че Алтин ще пасне по-добре към стила на игра на Хайнал. Освен това той ще внесе допълнителен опит”, аргументира решението си Хекинг.

„Чак”, както наричат българинът в Германия, се представи слабо в двубоя срещу Хамбургер, но стана център на събитията през седмицата, след като бе заловен да кара пиян.