България се наложи над Венецуела с 3:1 гейма
България се наложи над Венецуела с 3:1 гейма / netinfo

България взе и третия си мач в зала “Уайт Ринг” в Нагано, като този път победи с 3:1 гейма Венецуела и излезе начело в група “C” от Световното първенство по волейбол в Япония.

В отделните части резултатът вървеше както следва: 22:25, 25:17, 25:22, 25:17. Българските национали загубиха първия гейм в мача с 22:25, след като поведоха в началото с 4-5 точки разлика, но после се поотпуснаха и Венецуела се възползва максимално, за да поведе с 1:0. Нашите водеха до 21-ата точка, но след последното прекъсване, взето от Мартин Стоев, не успяха да изпълнят указанията му и така логично отстъпиха в първата част.

През втората част възпитаниците на Стоев заиграха много по-концентрирано и без проблем изравниха за 1:1, след победа с 25:17 в гейма. Серия на Матей Казийски от няколко добре изпълнени начални удари даде 5 точки аванс на българите и до края те дори успяха да я увеличат с още 3.

В четвъртия гейм България доказа класата си и поведе още от самото начало, като държеше нещата в свои ръце. В края на частта обаче позволихме на Венецуела да намали разликата и затворихме гейма с прекрасна блокада за 25:22.

Последният и победен за България гейм започна доста равностойно, като нещата вървяха точка за точка. Все пак Матей Казийски и компания успяха да дръпнат по средата на гейма с 4-5 точки разлика. Мартин Стоев явно даде указания да не се правят повече подаръци на отбора от Южна Америка и така българите благодарение на отличните изяви на Матей Казийски, Владо Николов, Христо Цветанов и Андрей Жеков направо разгромиха своите съперници, завършвайки гейма при 25:17.

Така България излезе начело в група “C” от Световното първенство по волейбол за мъже в Япония. До този момент единствено отборите на България, Бразилия, Полша и Русия са без загуба на турнира. Следващият съперник на българите е тимът на Иран, който се води от бившия наставник на трикольорите сърбина Милорад Киац. Тази среща ще бъде във вторник, след като утре е ден за почивка на Световното първенство по волейбол в Япония.