Божинов: Коляното ми е по-здраво от другото, Хюз разчита на мен
Божинов: Коляното ми е по-здраво от другото, Хюз разчита на мен / netinfo
Българският национал Валери Божинов категорично отрече пред Гонг да има усложнение на контузията в коляното му. „Не знам откъде научават такива информации. Имам чувството, че постоянно стоят на стадиона и гледат всяка тренировка. Няма нищо вярно, че имам проблеми с коляното. То е по-здраво от другото ми коляно. Имах проблеми с бедрения мускул, но те започнаха да утихват. Тренирам тока, което моите съотборници правеха на лагера в Германия. Преди половин час говорих с Марк Хюз и сме се разбрали да играя, когато съм напълно готов. Не искам да стане като миналата година, когато влязох неподготвен. Искам да знам, че когато вляза да играя мачове, повече няма да изляза”, отсече по телефона от Манчестър Валери Божинов.

„Имаме план, който следваме. Другата седмица трябва да тренирам наравно с отбора. Може да играя в мача за Купата на УЕФА, който е другата седмица. Може да играя на контролата със Селтик, или пък на мача с Милан, който е на девети август. Когато съм напълно готов, тогава. Изостанах малко с физическата подготовка и сега тренирам много здраво, правя неща, които наистина са много тежки”, продължи младият нападател.

„За световните квалификации и за първенството в Англия ще съм готов. Вие добре знаете, че имам цел с националния отбор. Тя е да се класираме на световното първенство. Дано всички в отбора да сме здрави”, заяви още за Гонг Божинов.

Валери коментира и първите си впечатления от Марк Хюз: „Той комуникира много с футболистите от отбора. Днес след тренировката бях много изморен. Хюз дойде при мен и ме помоли да му кажа нещо. Колкото до Мартин Петров, мениджърът няма как да не разчита на най-добрия футболист н отбора си. Треньорът ми обръща внимание, говори с мен. Лошо е, когато треньорът не ти говори”.

„Всичко си зависи от мен. Треньорът ми даде номер 9. Да дадеш на някой играч този номер или номер десет, значи че разчиташ на него. Тези номера ги носят само големи футболисти. Надявам се сезонът, който идва да е позитивен за мен. Аз не бързам и не си давам зор, защото виждам, че треньорът и ръководството разчитат на мен. Ще играя само, когато съм напълно готов”, категоричен е Божинов.

Българинът няма да пътува с „гражданите” за Хамбург, където Мартин Петров и компания ще изиграят поредната си приятелска среща.