Бардон: Левски е в сърцето ми, сините фенове са луди
Бардон: Левски е в сърцето ми, сините фенове са луди / netinfo
Бившият ас на Левски Седрик Бардон не скри в интервю за Гонг, че пази отлични спомени от престоя си на „Герена”. Французинът отбеляза разликата между феновете на новия му клуб Анортозис и тези на тима от стадион „Георги Аспарухов”: „Феновете на Левски са луди, казвам го без да ги обиждам. Тук хората са много по-спокойни. Биеш Панатинайкос с 3:1, а улиците са празни. В София при победа срещу голям отбор имаше купон, имаше фиеста”.

„Малко ми е гадно, че тук нещата са по-спокойни. Просто хората са си такива. Разликата е, че в София живееш със 100 километра в час, а тук живея с 5 километра в час. Такава е разликата казано с три думи”, отбеляза Бардон, който все още борави добре с българския език.

Бардон не прикри щастието си от участието в Шампионската лига. „Когато изтеглиха жребия казах на жена ми, че имам два реванша. Един срещу Вердер и един срещу Моуриньо. Засега си отмъщавам на Вердер, но Моуриньо пак ме бие. Само че той винаги води едни от най-големите отбори”, продължи през смях французинът пред Гонг.

„Честно казано, когато преминах в Анортозис не очаквах да играя отново в Шампионската лига. Оказа се, че отборът има много добра организация, отлична селекция и дава добри пари на футболистите. За разлика от България тук има много повече възможности. Не говоря за Левски, защото и там се плащаше добре. В Кипър всички отбори са така. Всеки тим си позволява футболисти от Европа, които идват да си заработят честно парите. Кипърското първенство отива много напред”, категоричен бе Седрик Бардон.

„Не съм звезда като в Левски. Тук има футболист като Савио, който е може би играчът с най-много трофеи в Европа. Той има спечелени три Шампионски лиги, една Суперкупа и една Континентална купа. Той е една от най-големите звезди не само в Анортозис, но и в цялата Шампионската лига”, декларира Седрик Бардон.

В интервюто си за Гонг френският полузащитник на Анортозис призна, че се чува редовно с някои от бившите си съотборници в Левски. „Често се чувам с Гошо Петков, Гонзо и Дани Боримиров, който ми е голям приятел. Поддържам връзки със Сашо Касабов, който също ми остана голям приятел. Съжалявам, че Левски не върви много добре, но това ще се оправи. Отборът е пълен с млади играчи, трябва им време. Почти не останаха хора от моя отбор. Левски е в сърцето ми. Не мога да забравя тези хубави дни. Периодът ми в Левски е един от най-хубавите в кариерата ми”, отбеляза развълнувано Бардон.

„Не мога да коментирам как ще се представим в Шампионската лига. Знам, че последният ни мач е в Атина с Панатинайкос. Надявам се да сме станали трети и да играем в УЕФА. Ако Господ е казал, може пък да завършим и втори, нищо не се знае. Стане ли така ще отидем на осминафинал в Шампионската лига, което ще е най-големият успех за малък клуб като Анортозис”, допълни един от любимците на Сектор Б.