41-годишният олимпиец Тасев: Винаги съм по-стар, но имам мускулна треска
41-годишният олимпиец Тасев: Винаги съм по-стар, но имам мускулна треска / netinfo
Шампионът с ЦСКА Иван Тасев очаква участието на България на Летните олимпийски игри в Пекин. Въпреки че е на 41-години, разпределителят е амбициран за сериозен успех. След 50 дни почивка и планове за още поне 10, плеймейкърът бе привикан в националния след контузия на съотборника му Иван Зарев. Ваканцията му бе прекъсната и той веднага се присъедини към подготовката на част от тима ни в Правец. Тасев е измъчван от мускулна треска, но скоро тя ще отшуми.

Първенецът с ЦСКА отдавна се е примирил и с факта, че през последните близо 8 сезона винаги е най-възрастният в състава, дори по-голям и от треньора. В националната ни гарнитура Тасев е батко на Стоев с 4 години.

Ето какво сподели пред Гонг Иван Тасев от лагера в Правец:

„Бях изненадан от поканата за националния отбор, но след като ми се даде възможност, реших да опитам. Олимпиадата не е само предизвикателство, а мечтата на всеки спортист. Не съм си и представял доскоро, че играя на Олимпиада. Да си част от олимпийския отбор на 41 години е голяма отговорност.”

„Тежичко ми беше да навляза в подготвителния период в първите дни, защото бях почивка 50 дни. Бях планирал да започна да се раздвижвам след 60-тия ден почивка за новия сезон. Наложи се обаче да се променят плановете. Имах голяма мускулна треска първите дни, сега е по-малко, дано до една седмица вече няма и да съм наравно с другите на тренировки. Тренирам почти наравно с останалите, с леки изключения. Пропускам някое и друго упражнение, когато видя, че ми идва много. Старая се по най-бързия начин да настигна тяхното ниво.”

„Очаквам добро представяне на Игрите, защото българският национален е в подем напоследък. Способни сме да победим всеки. Надявам се да постигнем сериозен успех.

„За последно бях в националния отбор май преди три години, по времето на Милорад Киац. Настроението преди и сега е същото. Относно подготовката, ще видя по-късно, като сме под ръководството на Мартин Стоев.”

„Отдавна съм се примирил с факта, че съм по-стар от треньора. И в ЦСКА съм по-възрастен от наставника Александър Попов. В последните 7-8 години, в който и отбор да съм бил, все съм бил по-голям и вече това е нещо естествено за мен.”

„Младите най-често ми задават въпроса как успявам, не се ли изморявам. С много воля и спортен инат съм такъв на 41 години.”