1370 полицаи пазят дербито
1370 полицаи пазят дербито / netinfo
1370 униформени служители на реда ще бъдат ангажирани с опазването на реда преди, по време и след дербито между ЦСКА и Левски.

400 полицаи ще бъдат вътре в стадиона, а другите 970 извън спортното съоръжение. Това разкри заместник началника на отдел Охранителна полиция главен инспектор Николай Огнянов.

„Днес в 14 имаме среща с фенклубовете на двата отбора, за да уточним допълнителни подробности. Икономическа полиция ще направи проверка на редовността на билетите и броя на отпечатаните пропуски”, каза Огнянов.

Инспекторът допълни, че по негова информация, която не е окончателна, награждаване на ЦСКА ще има преди мача.

„Ние не сме хората, които ще определяме кога и как ще бъде награден един отбор. Има други органи, които го решават. Доколкото знам това ще стане преди мача”, каза още Огнянов.

В същото време главен инспектор Марио Михайлов от Пътна полиция обяви, че няма да има ограничения за движението на моторни превозни средства по улиците на София по време на мача.

„Единствено след края на двубоя може за малко да бъде спряно движението по бул. Драган Цанков, за да се изтеглят автомобилите от парка”, коментира Михайлов.

Той допълни още, че организираните автобуси и автомобили на фенове на ЦСКА от провинцията ще паркират на паркингите на сектори Г и В на Националния стадион „Васил Левски” докато тези на Левски ще паркират по улица Кирил Видински в отсечката от Драган Цанков до Семинарията.