/ Лалка Димитрова
Специализираната прокуратура внесе днес в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на Община Несебър Николай Димитров, обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите.

Николай Димитров поема кметските си задължения в Несебър

На 23 декември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Димитров от „Задържане под стража“ в „Гаранция в пари“ в размер на 50 000 лева.

50 000 лв. гаранция за свободата на кмета на Несебър

Съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство.

Кметът на Несебър на свобода срещу парична гаранция

На 27 декември определената на Николай Димитров парична гаранция бе внесена и от 2 януари 2020 г. той отново изпълнява функциите на кмет на Община Несебър.

Кметът на Несебър Николай Димитров остава в ареста

пециализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.