/ DarikNews.bg
На свобода или зад решетките - съдът решава на 19 декември
Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на кмета на Несебър Николай Димитров от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 40 000 лева, но въпреки това, към настоящия момент, той остава в ареста.

И съпругата на кмета на Несебър стана клиент на прокуратурата

Причината - прокуратурата мигновено е внесла протест. Димитров ще бъде пуснат, само и ако на 19 декември , за която дата е насрочено новото заседание, втората съдебна инстанция потвърди решението на колегите си от спецсъда. В противен случай, свободата му ще бъде отложена за необозримо бъдеще.

Несебърският кмет под полицейски конвой за клетвата си


Припомняме, Николай Димитров беше задържан в навечерието на изборите на 23 октомври, заедно с още трима кандидати за общински съветници, обвинен за участие в организирана престъпна група за търговия с гласове, а три дни по-късно от раз спечели от килията местния вот с близо 60 процента.

Адвокат Ина Лулчева: Спецсъдът няма правомощия да задържа Николай Димитров

На 11 ноември пък под конвой от столичния арест бе доведен в Несебър,
за да положи клетва като кмет, а веднага след това отново бе върнат зад решетките. С решение на Специализирания наказателен съд, също от вчера, е изменена и мярката за неотклонение в парична гаранция от 20 000 лева и на общинския съветник Петър Тодоров.

Нов митинг в подкрепа на кмета на Несебър в понеделник

Той, също няма как да излезе в момента на свобода, заради прокурорския протест. На 5 декември, четвъртият задържан Георги Георгиев бе пуснат срещу подписка.