/ Плевен
„С изненада установих, че г-н Спартански четири дни преди изборите се е сетил за липсата на спортна зала в Плевен. Припомням - в национален ефир той обяви, че зала няма, защото мястото не било подходящо, (а защо не посочи подходящо?, нищо че теренът е обособен, а 2 млн. вече са похарчени. Защо обърна палачинката, г-н Спартански? Фурнаджийска лопата ли е кметът на Плевен“, пита кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.

„Как веднъж теренът е неподходящ, а след като премиерът Борисов и спортният министър Кралев отправиха публични критики за състоянието на спортната инфраструктура в Плевен, изведнъж теренът стана подходящ“, пита още Петров.

„Припомням и, че докато ние събирахме средства за спорта в нашата община, моят конкурент пи бира с близките му приятели. Не съм ревнив към предизборната си програма, нямам драма, че Спартански я припознава четири дни преди избори, след като четири години е губил време в социалните мрежи, отказвайки да прояви каквато и да е инициатива или интерес към спорта в Плевен. Причина за закъснялата активност на Спартански е фактът, че спортната общественост се вдигна и публично изяви неодобрението си към него. Но може би най-красноречивото описание за спорта в Плевен през мандата на Спартански е оценката на спортния министър Красен Кралев при посещението му в Плевен: „Срещнах се с над 50 спортисти, треньори и спортни деятели, които бяха единодушни - местната власт в Плевен бойкотира развитието на спорта. Разочарован съм, че точно в един спортен град като Плевен срещнах спортисти, които са в безизходица заради пренебрежителното отношение от страна на администрацията на Общината. Запознах се лично и със състоянието на спортната инфраструктура, която има нужда от огромно реновиране“, пише още Мирослав Петров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!