Мирослав Петров: Ще работя за повишение на доходите и развитие на инфраструктурата в Плевен

Индустриална зона и инвестиции са ключът към нови работни места и справедливи възнаграждения

/ ГЕРБ, пресцентър
Индустриална зона и инвестиции са ключът към нови работни места и справедливи възнаграждения
Индустриална зона и инвестиции са ключът към нови работни места и справедливи възнаграждения. Това заяви категорично кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров пред „24 часа“ и разкри концепцията си за развитие на Плевен.

Приоритет номер 1

Инфраструктура, инвестиции, индустриална зона, които водят до нови работни места, високи доходи и справедливи възнаграждения. Съвместно с държавата, с оглед благоприятното географското положение, трябва да направим проект за пътна свързаност с индустриалната зона - магистрала, околовръстно, две летища и река Дунав (на 50 км има пристанище, готово да поеме големи товари). Тогава Плевен няма да търси инвеститори, а Плевен ще избира инвеститори.

Комуникацията с властта?

Аз съм областен управител в последните две години. Имам отлична комуникация и прекрасни взаимоотношения с всички колеги в изпълнителната власт - с цялото правителство и всички министри. Мога да започна да изпълнявам предизборната си програма буквално от първия ден, ако плевенчани ми гласуват доверие.

Сигурността в града и малките населени места?

Познанията ми в сферата на сигурността са моето предимство в сравнение с останалите кандидати. Битовата престъпност и осигуряването безопасността на гражданите е огромен проблем за Община Плевен. Решението е ясно - качествен център за видеонаблюдение, общинска полиция, максимално покриване с полиция и техника на периметъра (тук отново говорим за инфраструктура), обща работа с МВР.

Оценка за мандата на досегашния кмет Георг Спартански?

Добри подобрения на части от градската среда, но за съжаление нищо за доходите. С уважение към опонента, но той не намери диалога с изпълнителната власт. Не реализира достатъчно европейски проекти, не се случи нищо за подобряване на инфраструктурата, за индустриалната зона, не бе построена спортната зала. Поздравявам досегашния кмет за хубавия площад. Но моята идея е повишението на доходите, което е основен проблем на Плевен.

Развитие на спорта?

Изграждането на многофункционална спортна зала е мой основен приоритет. Вече проведох разговори със спортния министър Красен Кралев. Имам пълното му съдействие, за да изградим заедно с държавата „Арена Плевен“. Друга важна задача е да върнем общинския басейн на плевенчани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!