Лъчезар Темелков
Лъчезар Темелков
Г-н Темелков, разкажете ни как и защо стартирахте продажби на електроенергия?

От над 20 години съм представител на Евроинс за региона и след като Еврохолд придоби бившето ЧЕЗ, стартирането на бизнес с електроенергия беше естествена стъпка за мен. Още повече, образованието ми е свързано с електротехниката и може да се каже, че имам необходимите познания в тази сфера.

В резултат на дългогодишната ми работа за Евроинс в региона съм изградил устойчиви и успешни взаимоотношения с фирмите и институциите тук, което е добра основа за надграждане и добавяне на нови услуги.

Вие сте представител на нова фирма за област Сливен. Трудно ли се налага бранд на пазар с висока конкуренция какъвто е електроенергийният?

Безспорно това е предизвикателство, но и удовлетворението от успеха е по-голямо. Само през първите два месеца, откакто офисът работи, сме сключили над 150 договора за продажба на електрическа енергия, включително първите договори за покупка на енергия от възобновяеми източници. В офиса се предлага пълната гама електроенергийни услуги на Електрохолд. Зад този успех стоят няколко важни фактора – добър продукт, добър екип и богат опит.

Най-добрата реклама за един нов бизнес са клиентите. Сред нашите клиенти са няколко общински администрации, както и едни от най-големите фирми в областта.

Какво ви отличава от другите търговци на електроенергия?

Както казах, на първо място, имаме страхотен екип. Познават ни от години. Имат ни доверие. В по-малките населени места доброто име е по-ценно от злато.

Клиентите ни предпочитат, защото работим гъвкаво и бързо. В офиса на ул. „Драгоман“ 15 всеки ден има служител от 09.00 ч. до 18.00 ч., с когото клиентите могат да разговарят и да обсъдят най-подходящата за тях оферта. Предлагаме индивидуални решения. Служителите ни внимателно анализират нуждите на крайните клиенти, за да им предложат продукт, който най-добре отговаря на изискванията им. Този бизнес изисква лично отношение.

Но най-важното е, че ние не събираме авансови плащания, което се цени високо от клиентите. Електрохолд е част от семейството на най-големия публичен холдинг в страната - Еврохолд. Това ни осигурява необходимата финансова стабилност и е гаранция за сигурни доставки на електрическа енергия за всички наши клиенти.

Планирате ли нови продукти?

Офисът на Електрохолд в Сливен се намира непосредствено до офиса на застрахователно дружество Евроинс, което също е дружество на Еврохолд. Благодарение на синергията, която постигаме като част от семейството на "Еврохолд", в момента се разработват нови продукти, които ще предложим още в началото на следващата година. Искаме да имаме още по-доволни клиенти, на които да предоставяме цялостно обслужване. Целта ни е да продаваме не само електроенергия и застраховки, а най-вече доверие.

Визитка
Лъчезар Темелков е търговски представител на Електрохолд за област Сливен. Той ръководи първия офис на енергийната група извън територията на Западна България. Г-н Темелков има пет магистратури – по електротехника, по икономика, по застрахователно дело, по международни икономически отношения и по две спортни специалности. С над 20-годишен опит е в търговията. Женен, с три деца.