Външният ни вид е нещо, за което се грижим ежедневно. Все пак, всеки човек се старае да изглежда подобаващо, независимо дали е за специален повод или в делничните дни, отправяйки се на работа. Дрехи, аксесоари, грим, коса - всеки един от тези елементи изгражда образа, в който искаме да се представим пред обществото. Гладим дрехите си, учим се на правилните техники за нанасяне на козметичните продукт, същото следва да направим и с косата. Ако забележим, че е изтощена и изглежда не особено представително, трябва да се погрижим за нея на мига.

Регенерация само с един продукт

Ако попитаме група жени какви затруднения изпитват с поддръжката на косата си, то вероятно най-честият отговор ще бъдат заплетените краища и цъфтежа на връхчетата. Често обаче нямаме време да изпълняваме стриктно последователността от различните видове ампули, шампоан, балсам, маска и т. н. Измиваме с шампоан, след това прибягваме към сешоара и в резултат получаваме хвърчащи косъмчета без блясък и безжизнен вид.

За щастие има един определен тип продукти, които буквално ни спасяват, като възстановяват косата ни без дори да се налага да ги отмиваме. Кристали за коса, или още познати като силикони, чиято същност се крие зад красивото наименование. Това обаче не омаловажава действието им, а напротив. Точно тези силикони имат способността да изгладят механично външния слой на косъма, наречен кутикула и който има защитни свойства. Но при често подлагане на термична обработка или излагане на UV лъчи без нанасяне на необходимата протекция, тази обвивка, наподобяваща люспички може да се разтвори и да допусне увреждането на вътрешните два слоя. Точно тук идват на помощ кристалите.

Начин на прилагане

Разбира се, и при тях си има тънкости, за да извлечем максимална полза. Корените на косата ни се подхранват естествено, но връхчетата са тези, които имат нужда от външна намеса. Именно това е причината да се разцепват, накъсват, цъфтят и т. н. Следователно прилагането на кристалите става от средата на кичура към краищата, като нанасяме върху мокра коса, за да подействат като щит срещу топлината на сешоара. При тяхната употреба е добре да решем косата си, след като е вече суха и течността се е абсорбирала, за да сме сигурни, че няма да попадне върху корените и да доведе до тяхното омазняване.

Понякога дори минималната грижа може да се окаже спасяваща и да възвърне жизнения и красив вид на косата ни, който със сигурност ще повдигне и самочувствието ни!