/ myPOS
Най-престижното бизнес събитие в България Forbes Business Awards 2022 отличи със званието „Компания на годината“ myPOS - българския финтех, който дигитализира приемането на картови плащания и управлението на парични потоци, дистанционни продажби и е-комерс. На myPOS се доверяват повече от 150 000 бизнес клиенти в над 30 европейски държави.

“Зад нашия успех стоят иновати­вен продукт, който помага на бизнеса да расте и изключителен екип от над 350 висококвалифицирани специалисти, работещи в България, Англия, Нидерландия, Италия, Фран­ция, Белгия, Румъния, Австрия, Испания и Пор­тугалия. Благодарим на всички тях и на Forbes за високото отличие”, заяви Христо Георгиев, съосновател на myPOS.

Компанията впечатли осемчленното жури с призванието си да помага на малкия бизнес. myPOS е и една от малкото компании във финтех нишата, които инвестират в здравословен растеж, финансиран изцяло със собствени средства.

Отличието „Компания на годината“ в категория „Финанси“ бе прието от Максим Кочнев, изпълнителен директор на myPOS, сред близо 200 представители на най-големите компании в страната.

“За нас това е признание, че сме на прав път и ще продължим да бъдем верни на мисията си да помагаме на малките бизнеси да растат, като предоставяме иновативни технологични решения на световно ниво. Благодарим на всички наши клиенти и партньори за доверието, ние ще продължим да подкрепяме тяхната свобода и гъвкавост, защото те са двигателят на европейската икономика”, каза Кочнев.

„Компания на 2022“ е най-голямото отличие на Forbes Business Awards, а критериите за оценка включваха преглед на конкурентните предимства, качеството на услугите, отношението към клиентите и множество други фактори. Финалисти в категория “Финанси” бяха също компаниите NEXO и Payhawk, а журито реши да раздели първото място между myPOS и Payhawk.

Forbes Business Awards е едно от най-важните бизнес събития в България. То се провежда в страната за единадесети път, като се стреми да отличи шампионите в предприемачеството и най-добрите бизнес практики.