Vivacom
Vivacom / Vivacom
Престижната класация Employer of Choice класира компанията според имиджа ѝ пред желаещите да работят за нея
Традиционното ежегодно независимо проучване за най-желан работодател Employer of Choice класира Vivacom сред ТОП 10 на най-желаните работодатели у нас и на първо място сред трите телеком оператори. Проучването се провежда за четвърта поредна година, обхваща цяла България и е базирано на анкета с 50 въпроса.

Анкетата е създадена по специален алгоритъм, разработен от Саймън Бъроу – бащата на понятието “employer brand” и обхваща петдесетте най-важни работодателски характеристики, както и специфичните съотношения помежду им, които превръщат дадена компания в успешен и предпочитан работодател. Алгоритъмът изследва над 50 характеристики на компанията, комуникационни канали, алтернативен избор на кандидата и др., за да определи сбор от точки и да оформи позицията ѝ в класацията „Топ 50 на най-желаните работодатели в България“.

„Впечатление прави издигането на Vivacom в класацията , спрямо изминалата 2021 година. Това, че тази година успяхме да се класираме на първото място за най-желан работодател и сред телекомите в България, е важно потвърждение за целия ни екип за устойчивата ни политика и грижа към служителите. Това отличие придобива дори още по-голяма стойност за нас, защото не е единствено. През последните 2 години получихме и други също толкова значими признания за нашите работодателските практики като “Employer Branding Excellence 2021”, където получихме приз за изграждането и утвърждаването на имиджа на работодателския бранд за успешното имплементиране на HR стратегия по време на COVID-19. Бяхме отличени и като „Най-добър работодател на България“ от Career Show Awards 2020“, коментира Галина Софрониева, директор „Човешки ресурси“.

Повече за класацията може да видите тук.