Тази вечер е премиерата на Мъж за милиони
Тази вечер е премиерата на Мъж за милиони / netinfo

"Мъж за милиони" - първият български игрален филм, заснет в High Definition /HD/, ще има премиера в "Арена Младост". Това ще бъде и първата HD прожекция на голям екран на наша продукция, съобщиха от "Александра филмс".

Любен Чаталов играе главната роля във филма, определян като лиричната комедия. В актьорския екип са също Ина Попова, Пламена Гетова, Ангел Георгиев, Антон Радичев, Мариян Бачев и други. Режисьорът Любомир Халачев е съсценарист с Кольо Петков. Оператор е Мартин Димитров, художник - Борис Нешев, носител на годишната награда на Съюза на българските филмови дейци за най-добра сценография. Музиката е на Митко Щерев.

Историята във филма е за живота на мъж на средна възраст. Вече известен български актьор, стигнал до върха на славата си, той се опитва да направи анализ на своя живот. Равносметката не е нито велика, нито печална, а трагикомична, какъвто е понякога и самият живот. Именно този живот не му носи само щастие - той е пълен с проблеми, които героят се чуди как да реши.

Точно когато е затрупан с нерешими проблеми, се появява една отдавна забравена любов. От Америка се завръща преуспяла жена, негова стара приятелка, която се опитва да съживи единствения топъл спомен, който я кара да се чувства добре -любовта й към този мъж. За съжаление, поради редица комични обстоятелства във всекидневието, тяхната среща се осуетява. Ще успеят ли да се срещнат и да разкрият чувствата си?