Руснаци: С визите за България е ад
Руснаци: С визите за България е ад / netinfo

България е на път да изгуби инвестициите, които масово започнаха да правят руснаци в покупки на недвижими имоти у нас. Причината е в големите трудности, които имат руските граждани при получаването на виза за България, съобщи Севдалин Севов, управител на агенция за недвижими имоти в Пловдив.

Думите му потвърди Наталия Петрова от Санкт Петербург, която притежава апартамент на Слънчев бряг, но е преживяла истински ужас, докато се сдобие с разрешителното за влизане в България. В българското консулство в Санкт Петербург има само едно гише за прием на документи за визи и то работи по един час на ден, като обслужва максимум по 8 човека. Опашките са огромни и се чака дни и нощи. В същото време във финландското консулство работят целодневно 20 гишета и документи за шенгенска виза се подават за няколко часа, обясни Наталия Петрова.

След като намаля инвеститорският интерес на англичани и ирландци към покупката на жилища у нас, сега има бум на сделки с руснаци. Най-големият интерес е към апартаменти и къщи край морето и до 10-15 километра от морския бряг, както и имоти в близост до минерални извори. За първите 5 месеца на годината имотните сделки с руски граждани са се увеличили с над 20% в сравнение с миналата година, съобщи Севдалин Севов.

Други новини от Пловдив