Вдън горите
Вдън горите / netinfo
"Вдън горите" ще завладее зрителите с любимите истории на Братя Грим в понеделник, 12 февруари, от 21.00 ч.
Втората седмица на осмото поредно издание на превърналата се в емблематична за KINO NOVA кампания "Треска за Оскари" ще започне с премиерната лента – "Вдън горите". Филмът с три номинации "Оскар" преплита сюжетите на няколко любими истории от Братя Грим – "Пепеляшка", "Червената шапчица", "Джак и бобеното стъбло" и "Рапунцел" в понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. Холивудските любимци Мерил Стрийп, Емили Блънт, Джеймс Кордън, Ана Кендрик и Джони Деп гарантират огромна доза приключения и много изненади за зрителите с екранизацията на легендарния мюзикъл на Стивън Зондхайм.

Във вторник звездната кампания продължава с "Бягството”  и драматичната историята на затворници от съветски трудов лагер в Сибир, опитващи да достигнат до Индия (Колин Фарел, Ед Харис, Джим Стърджис и др.).  Денят на влюбените носи със себе си романтичната и неустоима класика с Джулия Робъртс и Ричърд Гиър – "Хубава жена", изпълнена с любов, страст и закачливи моменти в 21.00 ч. по KINO NOVA.

Заглавието, което очаква зрителите в "Треска за Оскари" в  четвъртък, е номинираният за шест награди "Оскар" – "Капитан Филипс". Филмът по действителен случай разказва историята на капитан (Том Ханкс), чийто товарен кораб Мерск Алабама е нападнат от сомалийски пирати. Как ще се развие опасната ситуация, предстои да разберем на 15 февруари, от 21.00 ч.

Капитан Филипс
netinfo

В петък ще стане ясно, че Земята скоро може да бъде унищожена от метеорит и екип отчаяни смелчаци, начело с Брус Уилис, ще опита да предотврати катастрофата във филма с 4 номинации "Оскар" – "Армагедон”. В събота, 17 февруари, предстои едно уникално пътешествие до дълбините на съзнанието с анимацията на режисьора Пийт Доктър "Отвътре навън". В хитовата лента чувствата на 11-годишната Райли, които живеят в "Главокомандването", ненадейно влизат в живота й. Ще видим Радост, Страх, Бяс Лют, Отврат и Тъга в действие, решени да й помогнат да се справи с трудностите.

Отвътре навън
netinfo

В края на втората седмица на "Треска за Оскари" бившият морски пехотинец Томи Конлън (в ролята Том Харди) се завръща у дома след дълго отсъствие, за да помогне на баща си в организирането на най-голямото състезание по смесени бойни изкуства в лентата "Бойна кръв". Оказва се, че трябва да се изправи срещу брат си Брандън на ринга, където двамата ще се наложи да направят равносметка на всичко помежду им.

Бойна кръв
netinfo

Не пропускайте премиерата и звездните филмови ленти на "Треска за Оскари" всяка вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA. А всеки понеделник най-запалените киномани могат да спечелят и награди. За да участват в играта, всички желаещи трябва да гледат внимателно премиерния филм в 21.00 ч. и когато видят съобщението "Играй на FB/Kinonova", да посетят Facebook страницата на KINO NOVA. Там ще намерят линк, публикуван за кратък период от време с регистрационна форма, която трябва да попълнят.