Почина заместник-министърът на труда и социалната политика Горан Банков
Почина заместник-министърът на труда и социалната политика Горан Банков / netinfo

След тежко боледуване почина заместник-министърът на труда и социалната политика Горан Банков. Поклонението ще се извърши на 17 ноември, събота, от 14.30 часа, в църквата "Св. Седмочисленици".

Горан Банков завършва икономика на промишлеността в УНСС. Старши научен сътрудник ІІ степен и доктор по икономика. От 1998 г. Горан Банков преподава икономика на труда, политика по доходите и жизнения стандарт, заетост, безработица в УНСС. Редовен доцент по социална политика във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Дългогодишен научен сътрудник и член на ръководството на Института по труда към МТСП.

В периода 1992-1998 г. Горан Банков е първи заместник-министър на труда и социалните грижи, отговарящ за въпросите на социалната политика и жизнения стандарт. От 1992 до 1998 г. е председател на Комисията по доходите, цените и жизненото равнище към НСТС, а през 1996-1998 г. е член на надзорния съвет на НОИ. През 2004-2005 г. Горан Банков работи в Икономическия и социален съвет, където разработва анализи, проучвания и оценки в областта на икономическата и социалната политика.

От септември 2005 г. Горан Банков заема поста заместник-министър на труда и социалната политика.