Откриха турнира по плажен волейбол M-Tel Beach Masters
Откриха турнира по плажен волейбол M-Tel Beach Masters / netinfo
Пред Националния дворец на културата в София вчера се състоя официалното откриване на финалния турнир по плажен волейбол М-Tel Beach Masters. Кратки приветствия от страна на специалния гост на турнира Весела Лечева, президента на БФ – плажен волейбол д-р Митко Иванов и изпълнителният директор на австрийската банка Hypo Group Alpe Adria Leasing, дадоха старт на игрите. На откриването присъстваше и генералният директор на австрийската промоутърска фирма WWP (Werather-Wenzel and Partner EOOD).

Турнирът е Национално първенство с участието на най-добрите български играчи. В първите два състезателни дни 16 двойки мъже и 8 жени ще се състезават в основната схема на игра. В неделя ще се играят полуфиналите и финалите, които са и финал на Българския шампионат за сезон 2007 на Българската Федерация по плажен волейбол.

Ева Чолакова и Петя Янчулова също ще вземат участие в турнира. За първи път те играха заедно в България по време на втория турнир от веригата в София през юли месец. В демонстационен мач срещу холандската двойка Сане Кайзер и Марит Лийнстра те загубиха с 1:2.

В неделя в 16:00 ч. ще стартира уникална демонстрационна игра между австрийските двойки Ник Бергер и Роберт Новотни срещу Клеменс Доплер и Петер Гертмайер. Бергер и Новотни отдавна са известни на европейската публика: европейски и олимпийски шампиони по плажен волейбол. Самите Доплер и Гертмайер пък само преди броени дни спечелиха европейска титла на шампионата във Валенсия.

Главен съдия на срещата ще бъде Тошо Стоянов – единственият български съдия в официалната листа на Международната Федерация по волейбол (FIVB).