Обвинен в жестоко убийство, станало преди 8 години, се изправя пред съда в Пловдив
Обвинен в жестоко убийство, станало преди 8 години, се изправя пред съда в Пловдив / DarikNews.bg

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишния Васил Петров за убийството на 85-годишната Диана Андонова от пловдивското село Първенец, съобщиха от държавното обвинение.

Извършителят беше разкрит от пловдивската полиция 7 години след извършване на жестокото убийство. Обвиняемият помагал на възрастната жена в домакинството, а тя му давала храна. Диана Андонова живеела сама от 1988 г., когато съпругът й починал.

Обвиненият за бруталното убийство в Първенец остава зад решетките. Защитата: Той не разбира защо е арестуван

Във фаталния 18 февруари, 2009 година, Васил Петров, който е глухоням, помагал в сервиз за ремонт на камиони в Пловдив. Прибрал се в Първенец с автобус, след което посетил заведение, където пил кафе, и около 21 часа вечерта решил да отиде до пострадалата.

Влязъл в къщата. Жената гледала телевизия, а в стаята й било тъмно. Обвиняемия легнал до нея и започнал да я опипва. Жената се развикала и се опитала да го отблъсне. Въпреки съпротивата, успял да я изнасили, като едновременно с това я удрял. По-късно обвиняемият си тръгнал, като се прибрал в къщата, където живеел с баща си.

След 7 години разкриха извършителя на бруталното убийство в Първенец

В резултат на нанесените удари, пострадалата починала. На следващия ден тялото на жената било намерено от неин близък. По делото е била извършена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че смъртта на жената е причинена по особено мъчителен начин.

В края на август, миналата година, убиецът извършва отново блудство върху друга самотна възрастна жена от селото. ДНК анализ установява, че именно той е извършителят.
Според заключението на съдебно-психиатричната експертиза обвиняемият е могъл да ръководи действията и постъпките си. Той е действал с насилие и физическа агресия, без да проявява съчувствие.

Разпитан по досъдебното производство, глухонемият Петров се е признал за виновен.