След 7 години разкриха извършителя на бруталното убийство в Първенец
След 7 години разкриха извършителя на бруталното убийство в Първенец / Искра Койчева/ Дарик Пловдив
След 8 години разкриха извършителя на бруталното убийство в Първенец
90458
След 8 години разкриха извършителя на бруталното убийство в Първенец
  • След 8 години разкриха извършителя на бруталното убийство в Първенец

Пловдивската полиция разкри извършителят на жестокото убийство на 84-годишната Диана Андонова от пловдивското село Първенец, станало преди 7 години. Задържан за престъплението е криминално проявеният и осъждан Васил Петров, след като в края на август, тази година, мъжът блудства с друга възрастна жена от селото.

На 19 февруари през далечната 2009 година в полицията се получава сигнал, че в дома си в село Първенец е намерена убита по особено жесток и мъчителен начин 84 - годишната пенсионерка. Директорът на “Националната полиция” главен комисар Христо Терзийски заяви, че престъплението спада към графата т.н. студени досиета и обясни, че от 2000 г. до 2015 г. тези случаи са общо 97 за цялата страна.

Преди да бъде удушена, жената е била жестоко пребита и многократно изнасилена. Жертвата е била със счупен череп, разкъсан очен нерв и множество травми по лицето и тялото, съобщи директорът на пловдивската полиция старши комисар Христо Разсолков. Въпреки проведените оперативно-следствени действия и ДНК анализ на над 60 лица, досъдебното производство е прекратено, заради неизвестен извършител.

В края на август тази година убиецът, който е глухоням, извършва отново блудство върху друга самотна възрастна жена от селото. Направен е отново ДНК анализ и се установява, че извършителят е 29-годишния Васил Петров, също от Първенец. Мъжът признава за второто престъпление. Разследващите намират множество сходства в действията на насилника от тази година и от жестокото убийство от преди 8 години на Диана Андонова. Така се стига до задържането на Петров.

Окръжна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвинение на насилника за престъпление по чл. 116 от НК.

Днес стана ясно още, че единият от двамата извършители на крупна измама от възрастно семейство в село Голям Чардак на стойност 20 000 лева от 8 октомври, се е самоубил като се е обесил, преди да бъде задържан. Мъжът е оставил предсмъртно писмо, в което пише, че не иска отново да влиза в затвора.

Окръжният прокурор Румен Попов подчерта, че към момента не може да се разкриват повече подробности по делото, тъй като тече разследване.