Новият филм на Мел Гибсън забранен за малолетни?
Новият филм на Мел Гибсън забранен за малолетни? / netinfo

Италианският вицепремиер и министър на културното наследство Франческо Рутели поиска най-новия филм на Мел Гибсън "Апокалипто" да бъде забранен за италиански малолетни без придружител, предаде АНСА.

Рутели отправи призива си в навечерието на италианската премиера на филма. Утре лентата излиза едновременно в 300 италиански киносалона и засега е разрешена за киномани от всякакви възрастови групи.

В писмо до "Игъл", дистрибутор на филма в Италия, Рутели призова от компанията да приканят собствениците на италианските киносалони да не допускат на прожекциите на "Апокалипто" малолетни без придружител.

Призивът на Рутели се подкрепя и от мнозина италиански депутати от левицата и десницата, убедени, че във филма на Гибсън има доста сцени на насилие, които биха травмирали децата.

Италианската асоциация на потребителите "Кодаконс" има намерение да внесе жалба в административния съд на област Лацио, за да бъде забранен филмът на Гибсън за италианчета под 14 години.

"Филмът със сигурност е много добър и много добре заснет, но малолетните трябва да бъдат по-добре защитавани отколкото интересите на продуцентските къщи", каза председателят на асоциацията Карло Риенци.