Богомил Грозев
Богомил Грозев / NOVA
Медията получи наградата „Качествено съдържание и иновативен медиен продукт” в категория Телевизия на годишните награди „Компания на годината – Успехът на фокус”
NOVA бе отличена в категория Медии – Телевизия на годишните награди „Компания на годината – Успехът на фокус”, организирани от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club. Наградата за „Качествено съдържание и иновативен медиен продукт” от името на медията получи Богомил Грозев, водещ на Новините на NOVA.

Компания на годината
NOVA

Организаторите на събитието определят телевизията като новатор в програмиранетo, реализацията и налагането на редица международни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се превърна в запазена марка на NOVA. Медията предлага на своите зрители силни и независими новини и качествена публицистика, авторски продукции, както и селекция от хитови сериали и най-добрите филмови заглавия. 

Общо 23 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.

Целта на наградите „Компания на годината – Успехът на фокус” е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб, да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост.