сцена
сцена / ThinkStock/Getty Images
„Невидими №3: Дом“ разказва уникалните истории на хората с етикет „бездомни“
93234
„Невидими №3: Дом“ разказва уникалните истории на хората с етикет „бездомни“
  • „Невидими №3: Дом“ разказва уникалните истории на хората с етикет „бездомни“
През 2013 г. екипът на Студио за документален театър „Vox Populi“ започва работа по проект, чрез който се срещат с бездомници в София. Съдбата ги запознава с поета Борис Парашкевов. Останал без работа и дом, той живее на улицата. Когато добри хора му дават някой и друг лев, с тях той си купува тетрадки и химикалки и пише своите стихове.

Екипът на театъра прави постановката „Невидими №3: Дом“, разказват истински истории. На всяко представление Борис е гост. Зрителите могат да се срещнат с него и да закупят издадената от студиото негова стихосбирка „Болезнени видения“. Така той допълва част от наема на квартирата си, след като екипът на постановката му помага да се сдобие с лична карта и социална пенсия.

Парите за храна все още не достигат, но поетът Парашкевов не е отчаян и продължава да пише. Поредното представление на „Невидими №3: Дом“ ще е тази неделя в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ от 17 часа. "Там има представления за бездомни и хора, които не са добре с живота, на които са им отнети жилищата и не могат да си платят наема, живеят в приют за бездомни и са в тежко положение. Просто на най-ниското ниво в живота", обясни поетът.

Според него спектакълът се приема добре, особено зимните месеци, когато е най-трудно за клошарите. "Времето от декември до март за нас е трагедия. Бил съм в кризисен център, но там често стават побоища, въпреки че имаме покрив над главите си, условията за живот не са много добри", сподели Парашкевов.