Най-много жертви на домашна насилие в Бургас, Поморие и Несебър
Най-много жертви на домашна насилие в Бургас, Поморие и Несебър / netinfo

Представители на нестопанската организация „Защита на човешките права” - Минесота, САЩ са инспектирали дейността на служителите от областната дирекция на полицията в Бургас във връзка с приложението на Закона за защита срещу домашното насилие и добрите практики, постигнати с Асоциация „Деметра” в ограничаване на подобен род случаи.

Проверките са обхванали дейността не само на полицейските служители от „Охранителна полиция”, но и на съдии, прокуратура и доброволци към нестопанска организация „Деметра”.

Цялостните резултати от мониторинга на българска територия ще бъдат публикувани в доклад за състоянието на проблема „домашно насилие” в страната ни. По думите на бургаски полицаи, най-голям брой от регистрираните в Бургаски регион случаи на домашно насилие са отчетени в Бургас-град, Несебър и Поморие.

Изградените мултидисциплинарни екипи от специалисти дават възможност подаденият сигнал бързо се финализира. В максимално кратки срокове Районният съд образува дело, което в над 70 % от случаите завършва положително за жертвата на домашно насилие.

Други новини от Бургас