Местят Музея на авиацията в Пловдив
Местят Музея на авиацията в Пловдив / Министерски съвет

Музеят на авиацията ще бъде преместен в Пловдив, за да се улесни достъпът на граждани до експозициите му.

Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев в авиобаза Граф Игнатиево, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Отбелязваме 100 години от рождението на летеца - герой кап.Списаревски

Борисов заяви още, че от днес авиоремонтният завод „Авионамс" е собственост на държавата и в него вече ще могат да бъдат ремонтирани военните ни самолети.

На тържествена церемония в авиобазата бяха наградени екипажите на хеликоптерите, участвали в потушаването на пожарите, възникнали в различни райони на страната през последните дни.

„Не само, че не приземяваме българската авиация, точно обратното", подчерта министърът Ненчев и допълни, че в рамките на ноември ще получим два двигателя за МиГ-29 от Полша, а до края на годината - още десет.

Общината дава 100 000 лева за пребазирането на Музея на авиацията в Пловдив

Премиерът поздрави наградените екипажи и подчерта, че правителството изпълнява поетите си ангажименти към армията в условията на криза. Той заяви, че българските военнослужещи изпълняват професионално задълженията си и даде висока оценка на демонстрацията на способности на военнослужещите от 68-ма бригада „Специални сили", която наблюдава по-рано същия ден. Той подчерта, че ще бъдат отпуснати средства за ремонт на казармените помещения на Специализирания учебен център „Црънча", където бяха наблюдавани действията на военнослужещите от Специалните сили.