/ iStock/Getty Images
Вятърът от запад-северозапад ще е умерен
В сряда времето отново ще прояви каприз. Обявен е жълт код за силни ветрове. 

Вятърът от запад-северозапад ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина, временно силен. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, а над Източна облачността ще е значителна, предимно купеста. На места, главно в крайните североизточни райони, ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса.

Над северните райони от Черноморието ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Над южното крайбрежие ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 30-32 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. 

НИМХ

Над планините ще е предимно слънчево, преди обяд по най-високите части с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21, на 2000 метра - около 12 градуса.

През следващите дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, само на отделни места, главно в планините в Югозападна България в следобедните часове, са възможни краткотрайни превалявания.

В четвъртък вятърът ще отслабне, а в петък ще се ориентира от север-североизток. Температурите ще се понижат още и максималните ще са предимно между 25 и 30 градуса