Актуалните теми в сюжета и характерните герои предизвикват все по-голям зрителски интерес към сериала
Тази седмица в „Пътят на честта“ от понеделник до сряда от 22:00 часа по NOVA зрителите ще станат свидетели на нелегален трафик на бежанци – често дискутирана тема в ежедневието ни, която придоби широката общественост през последните години. В него ще се забърка Димитър, който въпреки загубата на нероденото си дете и тежкия разговор с баща си, ще продължи да затъва в престъпни схеми.

Димитър, в чиято роля влиза актьорът Благовест Благоев, е един от най-обсъжданите герои от сериала в социалните мрежи. За ролята си Благовест сподели в интервю за „На кафе“ по NOVA, че искрено се надява младите хора да харесват превъплъщението му, а не самия персонаж. „Аз не мога да бъда съдник за това, което прави моят екранен образ Димитър. Но съм срещал такива хора – които пият, изпадат в подобни състояния, които таят и изразяват жестока агресия поради ред причини. Смятам, че най-често причината за агресията се крие в семейните взаимоотношения. Моята философия за живот е напълно различна от тази на моя персонаж в сериала.“, допълва актьорът.

Тази седмица зрителите на „Пътят на честта“ ще видят и няколко инцидента, свързани с холдинга на семейство Станкови. Последният от тях ще бъде с почти фатален край, а Калоян ще трябва да се изправи пред наистина сериозен проблем, свързан с бъдещето на бизнеса му. Стела и Киро от своя страна ще продължат да се подкрепят един друг, преследвайки собствените си интереси и ще се възползват максимално от неизгодната ситуация, в която е поставен Калоян.

За да предпазят бизнеса на Калоян, двете приятелки Люба и Кера ще предприемат смели действия, с които дори ще превишат правата си като служители на холдинга, водени от желанието си да помогнат. За съжаление Калоян няма да съзре добрите им намерения и ще тласне Кера към крайно решение.

„Лесно влязох в ролята на Люба – с нея много си приличаме, защото тя е човек, който помага. Животът е много напрегнат и понякога виждаш, че една добра дума или прегръдка могат да донесат само повече любов.", сподели в интервю за „Събуди се“ актрисата Илиана Коджабашева за ролята си на Люба в „Пътят на честта“.