Жикица Милошевич
Жикица Милошевич / netinfo
Жикица Милошевич
100435
Жикица Милошевич
  • Жикица Милошевич
Жикица Милошевич е журналист от Сърбия, но има и група - „Спутник“, с които разбиват по концерти. Планират и в София. Той е от Сремска Митровица, сега живее в Нови Сад, но... говори прекрасно български:
 
„Говоря добре български, защото моят дядо живееше в София и другият ми дядо също. А моят брат е Пламен Вукадинов, който е български водолаз. Единият дядо остана в София, а другият се върна в Сърбия. И сега сме Милошевич, те са Вукадинов, но сме братя. В семейството говорим и български, и сръбски, и шопски“, разказва Жикица.

Жикица Милошевич
netinfo

Групата му води началото си от 1999 г. в Сремска Митровица. Записват някои неща, но след това се разпадат и през 2012 г. отново се събират с други хора.
 
„Нашата музика е смесица между електро рок и инди рок. Искаме да обърнем внимание и на поезията - не само да се слуша музиката, но и да чувства“, обяснява Жикица Милошевич.
 
Иначе Жикица е разностранна личност. Той е журналист - редактор в списание The Economist, но е и музикален критик на рок фестивали, а иначе по образование е IT инженер. А музиката е любов.

Още за връзката му с България, за музиката и щуротиите, чуйте в прикачения звуков файл

Жикица Милошевич
netinfo