Димитър Бербатов бе в добро настроение след церемонията, на която официално се дипломира като бакалавър от НСА в специалност "спортен мениджмънт". Той сподели в шеговит тон, че освен че вече може да поеме управлението на българския футбол, може да бъде и министър.
 
"Всичко мина плавно, успешно накрая, излизам с висше образование спортен мениджмънт, мога да бъда управленец, така че всичко си идва на мястото лека-полека", заяви футболистът, цитиран от Gong.bg.
 
"Така го чувствам. Имам доверие на учебното заведение, на НСА. Мисля, че направих правилния избор, което си личи. Трябва да вярваш в способностите си, важно е какво правиш след това с това, което си изучил", обясни той.
 
Бербатов: Никога не оставяй „Те“ да ти казват, че не можеш да постигнеш нещо (СНИМКА)

"В момента живея тук, имах възможност да говоря с преподавателите, ректора, от толкова дълго време исках да направя тази крачка. Когато си активен спортист, на моменти трябва да си изпълняваш професионалните задължения и трябва да имаш разбиране от преподавателите. Тук всичко сработи добре. Хубаво е да чуваш родната си реч, когато ти преподават нещо", сподели още Бербатов.
 
"Аз мога да бъда и министър с тази диплома. Всичко с времето си. Сега ще играя футбол, после ще решавам. Догодина съм на 37 години, лека-полека приключвам с футбола и в последствие инструментите, които имам, моята диплома, ще ми помогна да се занимавам с управление на това, което ти каза, а мога да искам и да съм министър, нали", обърна се той към журналистите.
 
Бербатов вече официално е футболист на индийския отбор Керала Бластърс

"Аз мога и без нея най-вероятно, но няма да е 100% изпълнено всичко. В момента всичко си е по местата", допълни той.
Gong.bg