/ iStock/Getty Images
За поредна година, BILLA дарява средства на фондация „Искам бебе“ за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Сумата, отделена от компанията, е 45 000 лева. Тя ще бъде предоставена на партньорската организация под формата на корпоративно дарение, което ще подкрепи 11 семейства.

Като следваща стъпка, след получаване на дарението, Фондацията ще избере кои да бъдат семействата, които да получат финансиране. В периода 01.09.2020 - 14.09.2020г. всички заинтересовани кандидати имат възможността да оформят и подадат своите документи. Пълната информация за кандидатстване е налична на сайта на Фондация „Искам бебе“ – http://www.iskambebe.bg/.

Обработката на подадените от кандидатите документи ще продължи от 15.09.2020г. до 28.09.2020г. На 16.10.2020г. на случаен принцип ще бъдат изтеглени 11 от одобрените по документи двойки. Целият процес ще е достъпен за проследяване на сайта на партньорската организация, където ще бъдат обявени и крайните резултати.

„В BILLA вярваме, че няма невъзможни неща – дори тогава, когато на пръв поглед изглежда така. Прегръщаме каузата за подпомагане на нарастващия брой двойки с репродуктивни проблеми, които мечтаят за собствено дете, и най-голямата ни радост е, че в резултат от съвместните ни дейности с фондация „Искам бебе“ и финансираните ин витро процедури, от момента, в който направихме първото дарение, до днес са се родили над 20 здрави бебета. Вярваме, че заедно можем да бъдем по-добри,“ сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Съвместната кампания между BILLA и Фондацията стартира през 2016 г., под надслов „За повече деца в България“. Като социално отговорна компания, BILLA приема за свой ангажимент търсенето на работещи решения и затова се фокусира върху разрешаването на един от най-наболелите социални проблеми в България, а именно ниските нива на раждаемост.