Авторката на пиесата „Красиви тела” присъства на премиерата
Авторката на пиесата „Красиви тела” присъства на премиерата / netinfo

Авторката на "Красиви тела" Лора Кънингам ще присъства на премиерата на спектакъла в театър "Сълза и смях" тази вечер, съобщиха от трупата. Постановката беше представена с успех предпремиерно на фестивала "Сцена на кръстопът" в Пловдив през септември.

Ненчо Илчев е в компанията на шест шармантни дами в представлението под режисурата на Владимир Люцканов - Стефания Колева, Силвия Лулчева, Нона Йотова, Антоанета Добрева - Нети, Кристина Янева и Искра Ангелова, която е превела пиесата.

Сценографията е на Елена Иванова.

Лора Кънингам е журналист и автор на няколко романи и пиеси. Най-популярните сред тях са "A place in the country" и "Sleeping arrangements". Като романист я сравняват с най-забележителните писателки в Америка - Дороти Паркър и Мери Маккарти. Кънингам публикува в престижни издания като "Ню Йоркър", "Ню Йорк таймс", "Атлантик маунтли", "Вог".

"Красиви тела", както и повечето пиеси на авторката, съдържа автобиографичен елемент. Прототип на бременната Клер - една от шестте героини, е нейната майка, която умира рано. Пиесата е интригуващ поглед върху новото градско поколение, което има приятели вместо семейство и е все още младо, но е младо от доста време насам, отбелязва критиката.

В "Красиви тела" шест приятелки на възраст между 30 и 36 години се събират на купон, за да отпразнуват забременяването на една от тях. Очарователната женска компания заплита трагикомичен разказ за пропуснати възможности, изгубено време, безсмислени компромиси, ограбващи връзки, самотност, лъжи, любовни авантюри...