Астор: Баба ме направи магьосник - вместо приказки, ми разказваше за фокуси
Астор: Баба ме направи магьосник - вместо приказки, ми разказваше за фокуси / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Астор: Баба ме направи магьосник - вместо приказки, ми разказваше за фокуси
68086
Астор: Баба ме направи магьосник - вместо приказки, ми разказваше за фокуси
  • Астор: Баба ме направи магьосник - вместо приказки, ми разказваше за фокуси

Три магически дни, неслучвали се досега на Балканите, готви Астор в края на следващата седмица.

След двудневния Девети балкански фестивал на магичното изкуство във Военния клуб в София следващия уикенд, на 18 ноември в зала 1 на НДК Астор ще отбележи своя двоен юбилей с магичен спектакъл - 70-тия си рожден ден и половин век на сцената.

На 18 ноември НДК може и да изчезне от събирането на толкова много магове накуп, шегуват се илюзионистите 10 дни преди шоуто на Астор, с което ще бъде отбелязан двойния му юбилей.

„Майкъл Стоун сега се смята за един от най-добрите европейци и най-голямата изненада е Джеф Макбрайд, който за магьосниците е по-интересен дори от Дейвид Копърфийлд", разказа Астор.

Двудневен балкански фестивал на илюзиите във Военния клуб в София ще подгрее юбилейния спектакъл на Астор.

Покрай събитията великите в магията ще отрежат символично и лентата на магичния замък, изграден върху някогашната къща на Мистер Сенко в София:

„Президентът на Световната асоциация на маговете за пръв път идва на такъв фестивал, та ми се искаше той да гръмне шампанското и да прережем лентата на магичния замък", обясни магът.

За първи път фестивалът ще бъде открит за любители на магията.

„Досега ние сме играли при закрити врати, никой да не ни гледа. Защо да не дойдат любители на магията, особено за млади хора - вместо за една година, ще го научат за 2 дни", каза още Астор.

Иначе на спектакъла в НДК номерът с махането на главата неизбежно ще бъде първи в програмата:

„Леко подобрен вариант, а догодина на турнето, което ще се прави из България, ще има седем варианта на сваляне на глава - нещо, което никой, никога, никъде не е правил".
Астор стъпва на сцената, ненавършил 18, но първо като музикант:

„На гости в Провадия, виждам цирк - на сцената с първата жена илюзионистка в България и се оказва, че на тях им трябва музикант. Свирех много на акордеон, малко на пиано и на тромпет. Магьосничката Сашка поразително приличаше на Мерилин Монро. През ум не й минаваше, че се интересувам от магията и ме допускаше до своя реквизит".

„Жената, която ме направи магьосник, е моята баба. Тя, вместо приказки, ми разказваше за фокуси и беше много щастлива, че семето, което е посяла в мен, е поникнало", допълни Астор.