17,9 млн. лева са инвестирани във ВиК инфраструктурата на София
17,9 млн. лева са инвестирани във ВиК инфраструктурата на София / netinfo

17.9 милиона лева инвестира „Софийска вода” АД през 2007 г. за модернизиране на ВиК инфраструктурата на столичната община. Бяха изпълнени 73 проекта в различни райони на София, свързани с подобряване на водоснабдяването и канализацията. Така дружеството отчете над 2 млн. лева надвишаване на изискванията на ДКЕВР за инвестиции в размер на 15 млн. лева до края на 2007 г съгласно решение на Комисията от април 2007 г.

„Основната част от инвестициите бяха насочени към критични точки на мрежите на града в рехабилитация на водопроводи - 9 милиона, изграждане и подмяна на водопроводни връзки - 4 милиона, канализационни проекти - над 2 милиона лева”, каза инж. Добромир Симидчиев, директор „Капиталови дейности” на „Софийска вода” АД. „Обръщаме сериозно внимание на качеството на изкопните работи и възстановяването на настилките и в това отношение няма да правим никакви компромиси със спазване на нормативните изисквания и добрата инженерна практика. В това отношение новите тръжни процедури предвиждат засилен инвестиционен контрол над подизпълнителите и сериозни санкции в случай на неизпълнение, защото в края на краищата за нас най-важно е удобството на клиентите, допълни Добри Симидчиев”.

Подробна информация за реализираните проекти и инвестиционните намерения на „Софийска вода” АД за 2008 г. и основни насоки на инвестиционен план 2009 – 2013 г. ще бъдат представени на брифинг с представители на медиите. Той ще се проведе на 18 март в БТА.