13-годишно онкоболно дете дарява пари на друго болно момче. Георги Гюров от Шумен, чиято диагноза е тумор в мозъка, вече е в ремисия, благодарение на помощи и лечение в чужбина. Част от парите - 5000 лева, са останали и той ги пренасочва за лечението на своя съгражданин Наско, разказва Нова телевизия.  

„Хората, които заслужават да получават добри дела, трябва и да отвръщат с добри дела", казва Георги.

„Тези пари не са наши. Тези пари са на целия град. Тази сума, която остана в банковата му сметка, е благодарение на отстъпката, която ни направиха в клиниката в Истанбул", споделя и баща му.

По сметката на Наско са преведени 5000 лева от парите на Георги. А дарението между две болни момчета събра две майки. Две жени, които и занапред ще си помагат и ще се подкрепят.

И може би като в инициативата „Предай нататък" кутиите за дарения от кампанията на Георги сега се ползват за набиране на средства за Наско.

За Георги лечението е приключило, но той ще остане под лекарско наблюдение. Семейството му обаче не губи надежда, дори ако болестта се върне отново.

Освен за Наско, от дарителската сметка на Георги са преведени и 2 хиляди лева за лечението на още едно болно дете. Това е 3-годишната Рая, която е с церебрална парализа.

Източник: Novanews.bg