След загубата на Хилари Клинтън на президентските избори в САЩ, звездните й поддръжници не крият разочарованието и опасенията си за бъдещето на страната с Доналд Тръмп начело, съобщи Контактмюзик.

Холивудски звезди заплашиха да напуснат САЩ след победата на Тръмп

Певицата Ариана Гранде написа в Twitter, че новината за победата на Тръмп я е разплакала. 23-годишната Гранде допълва, че е "крайно ужасена" от това какво може да се случи с Америка с такъв лидер.

Ексцентричната поп звезда Лейди Гага и поддръжничка на Хилари Клинтън отправи призив към хората да се молят за Америка.

Певицата Кейти Пери, която активно подкрепяше Клинтън, разкри, че е гласувала за кандидатката на Демократическата партия, въпреки че родителите й са дали вота си за Доналд Тръмп. Изпълнителката допълни, че политическите разногласия няма да им попречат да седнат на една трапеза в Деня на благодарността. Пери отправи призив към сънародниците въпреки всичко да продължат да отстояват убежденията си.

"Идва революция. Ние няма да си мълчим, да хленчим и да стоим безучастни. Ще действаме. Ние не сме нация, която ще позволи да ни води омразата", гласи туитът на Кейти Пери.

Певицата и актриса Шер, която заяви, че ако Тръмп спечели, ще се пресели на Юпитер, смята, че светът вече няма да е същият след неговата победа. Ветеранката нарича новия държавен глава "отмъстителен негодник" и "тоалетна", и не крие съжалението си за младите хора.

"Поставихме се в неудобна ситуация. Допуснахме един продавач на омраза да застане начело на великата ни нация, един тиранин да чертае пътя ни. Съкрушен съм", пише в Twitter екранният Капитан Америка, актьорът Крис Еванс.

"Наистина не мога да си представя, че това непоследователно и бълващо несвързани неща същество, което гледах на дебатите, ще се обръща към нацията от Овалния кабинет", гласи туитът на комика, актьор, режисьор и създател на хитовата анимационна поредица "Семеен тип" Сет Макфарлан.

Актьорът Кунал Наяр, познат на зрителите от сериала "Теория за Големия взрив", пише: "От 15 години живея в страната и никога не съм се чувствал по-уплашен".

Актрисата Бритни Сноу напомня, че полетите до Канада са евтини, визирайки заканата на много звезди преди изборите, че ще напуснат страната, ако Доналд Тръмп стане президент на САЩ, пише БТА.