Кайли Дженър е загубила два милиона последователи
Кайли Дженър е загубила два милиона последователи / Gulliver/Getty Images
Американската социална мрежа Instagram е установила странна нередност, заради която доста знаменитости загубиха милиони свои последователи за една нощ, и работи по отстраняването ѝ, съобщи в. "Дейли мейл".

Най-високоплатените знаменитости в Instagram (СНИМКИ)
 
В сряда Instagram заяви, че извършва разследване и че знае какво причинява загубата на милиони последователи в най-популярните акаунти.

 Акаунтите на риалити звездата Ким Кардашиян и сестра ѝ Кайли Дженър, както и на певиците Кейти Пери и Ариана Гранде, намаляха с милиони последователи. Пострада и акаунтът на канадския певец Джъстин Бийбър.

Кайли Дженър: реалити звездата, която натрупа $900 млн. от славата си (СНИМКИ)

Ариана Гранде се оплака, че в нощта в понеделник срещу вторник е загубила около три милиона свои последователи.

Ариана Гранде - Жената на годината на Billboard
Ариана Гранде Gulliver/Getty Images

Следящите Джъстин Бийбър и Ким Кардашиян в Instagram са намалели съответно с 1,9 и 1,7 милиона. Последователите на Селена Гомес и Кайли Дженър са станали с два милиона по-малко.
 
Популярните „ютюбъри“ Джеймс Чарлз и Зак Клейтън също казаха, че са загубили доста фенове в Instagram.

Явленията на 2018 година в Instagram (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Изказаха се предположения, че намаляването е станало вследствие на прочистването на сайта от паразитни акаунти. Социалните платформи редовно прочистват своите данни.
Когато през юли 2018 година Twitter прочисти натрупаните паразитни страници, много звезди и влиятелни личности също загубиха милиони последователи.

Най-популярните модели в Instagram (СНИМКИ)
 
Не е ясно колко потребители са засегнати от проблема. Досега са възстановени само някои акаунти.
Instagram въведе опцията "За този акаунт", която помага за откриване на фалшиви сметки. С нея може да се провери от коя страна е индивидът и кога се е включил в Instagram.
 
Може да се види и какви реклами излизат на неговия екран и как е променял потребителското си име и други подробности. Instagram ще въведе по-строги изисквания за идентификация, като въвеждане на истинско име или данни на юридическо лице.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА