Жените харесват лекари, а мъжете адвокатки
Жените харесват лекари, а мъжете адвокатки / снимка: sxc.hu

Жена, която е в състояние да се справи с трудностите без да драматизира е мечтаната половинка за един мъж. Това са характеристиките, които първи изплуват в ума на господата, когато трябва да опишат представата си за партньорка.

Адвокат по човешки права или журналистка са най-предпочитаните женски професии от мъжете. На свой ред дамите са категорични, че лекарите са най-търсени за свиване на семейно гнездо, установи британско проучване.

Изследването показва, че жените търсят половинка, чиято професия е свързана с творчество и лекарски грижи, защото са убедени, че работата влияе върху характера и поведението на мъжа до тях. Господата пък предпочитат партньорката им да бъде борбена, самостоятелна и да знае какво иска.

Освен от лекарите дамите са привлечени също от архитекти, мъже с творческа професия, производители на мебели, режисьори, преподаватели в университети, предприемачи, графични дизайнери, еколози и инженери, пише БГНЕС.

Представителите на силния пол пък предпочитат адвокатки, журналистки, уеб дизайнерки, фотографки, специалистки в областта на маркетинга, рекламни агентки, организаторки на събития, жени с творчески професии, пиарки и архитектки.