/ Gulliver/Getty Images
Филмът „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ остана начело в бокс-офис класацията на Северна Америка за трета седмица с приходи от 33,7 млн. долара, съобщи АП.

След 42 години: Сагата „Междузвездни войни“ приключва с носталгична нотка

След изключително успешната 2019 г., компанията „Уолт Дисни“ започна 2020 г., доближавайки се до нов рекорд и подобрявайки друг. Приходите от „Възходът на Скайуокър“ скоро ще станат 1 млрд. долара в света, след като достигнаха 918,8 млн. тази седмица. Филмът ще е рекордната седма премиера за „Дисни“ с приходи над 1 млрд. долара през 2019 г.
 
Друг от тези шест блокбастъри „Замръзналото кралство 2“ в неделя достигна приходи от 1,33 млрд. долара по света и стана най-доходоносният филм, режисиран от жена. Дженифър Лий, която е сърежисьор и на двата филма „Замръзналото кралство“ с Крис бък и която сега ръководи „Дисни Анимейшън“ подобри собствения си рекорд от първия филм (1,28 млрд. долара). „Замръзналото кралство 2“ също е и анимационният филм с най-високи приходи, ако не се смята миналогодишният „Цар Лъв“ (1,66 млрд. долара). „Дисни“ определя римейка като игрален филм, макар и по-голямата част от него да е компютърно генерирана.
 
„Джуманджи“ надви „Замръзналото кралство 2“

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е „Джуманджи: Следващо ниво“ с 26,5 млн. долара, следван от „Малки жени“ на режисьора Грета Гъруиг с 13,6 млн. долара. Четвърти е „Гняв“ с 11,3 млн. долара. „Замръзналото кралство 2“ е на пето място с 11,3 млн. долара.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА